Ηρακλής Τριχείλης

Δήμαρχος Δήμου Μονεμβασίας

Βιογραφικό

Ο Ηρακλής Τριχείλης γεννήθηκε στα Παπαδιάνικα Λακωνίας, όπου τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο. Στη συνέχεια φοίτησε με υποτροφία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο «Ανατόλια» Θεσσαλονίκης, όπου τελείωσε το αντίστοιχο εξατάξιο Γυμνάσιο. Είναι Χημικός, πτυχιούχος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Οινολόγος. Μιλά Αγγλικά. Έχει μία κόρη, την Αφροδίτη – Μυρτώ.

Διαμένει μόνιμα στα Παπαδιάνικα από το 1985 και διατηρεί οινολογικό εργαστήριο στους Μολάους από το 1987. Εγκατέστησε αμπελώνες με παλιές γηγενείς και νέες ποικιλίες, όπου ίδρυσε και λειτουργεί οινοποιητική μονάδα στα Παπαδιάνικα. Τα κρασιά του έχουν τύχει αρκετών βραβεύσεων στο διεθνή διαγωνισμό οίνου Θεσσαλονίκης. Ασχολείται συστηματικά με τη καλλιέργεια της ελιάς και των εσπεριδοειδών.

Ως αθλητής συμμετείχε στην ομάδα μπάσκετ « Γ.Σ. Αμαρουσίου» στο πρωτάθλημα της A’΄ Εθνικής Κατηγορίας. Έπαιξε επίσης ποδόσφαιρο, βόλεϋ και ασχολήθηκε με το στίβο.

Διετέλεσε κοινοτικός σύμβουλος στα Παπαδιάνικα τη περίοδο 1990-1994 και Δήμαρχος του τ. Δήμου Ασωπού για δύο τετραετίες από το 2003 έως 2010. Από το 2011 έως και σήμερα, και για τέσσερις συνεχόμενες τετραετίες, είναι Δήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου Μονεμβασίας.

Επί Δημαρχίας του έχουν γίνει πολλές και εξαιρετικές δράσεις, έργα όπως και διακρίσεις του Δήμου Μονεμβασίας.

Gallery