Στήριξη λειτουργίας Κέντρου Υγείας Νεάπολης

Ο Δήμος Μονεμβασίας στηρίζει διαρκώς τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Νεάπολης με μια σειρά από δράσεις και χρηματοδοτήσεις. Ενδεικτικά ο Δήμος έχει προβεί στις παρακάτω ενέργειες:

1. Χορήγηση ενός (1) ψυγείου-καταψύκτη, δύο (2) τηλεοράσεων 43 ιντσών για την αίθουσα εκδηλώσεων, δύο (2) τηλεοράσεων 32 ιντσών για τις αίθουσες αναμονής, μιας (1) ηλεκτρικής κουζίνας, ενός (1) φούρνου μικροκυμάτων, τριών (3) κλιματιστικών, ενός (1) φορητού υπολογιστή (laptop) και ενός (1) ψυγείου φαρμακείου, προϋπολογισμού 5.000,00 €
2. Διάθεση άμεσα με την έναρξη της πανδημίας ενός (1) ISOBOX για έλεγχο κρουσμάτων COVID 19, προϋπολογισμού 5.580,00 €.
3. Στήριξη και εφοδιασμός κλιμακίου του Ε.Ο.Δ.Υ. και του Κέντρου Υγείας για τη διενέργεια RAPID TEST για COVID 19 σε όλες τις περιοχές του Δήμου μας.

4. Στήριξη του προγράμματος εμβολιασμών κατ’ οίκον με την εξασφάλιση οδηγού και οχήματος του Δήμου για όλες τις περιοχές του Δήμου μας.
5. Υποστήριξη του Ε.Ο.Δ.Υ. και του Κέντρου Υγείας για συχνό έλεγχο για COVID 19 σε περιοχές του Δήμου με συγκέντρωση αλλοδαπών οικογενειών.
6. Συχνός εφοδιασμός του Κέντρου Υγείας με Μ.Α.Π. (μάσκες & RAPID TEST).
7. Συχνός εφοδιασμός του Κέντρου Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων με αναλώσιμα εκτυπωτών.
8. Αποκατάσταση της ζημιάς της οροφής σε ένα εκ των δωματίων εφημερίας.
9. Αποψίλωση και ευπρεπισμός του περιβάλλοντος χώρου του Κέντρου Υγείας αρκετές φορές.
10. Αποκοπή μετά από μελέτη, των δέντρων του περιβάλλοντος χώρου του Κέντρου Υγείας που είχαν καταστεί δυνητικά επικίνδυνα.
11. Παρεμβάσεις από ηλεκτρολόγο και υδραυλικό του Δήμου για αντιμετώπιση έκτακτων προβλημάτων.
12. Καθαρισμός, κάθε χρόνο, των φρεατίων της σκεπής του Κέντρου Υγείας πριν από κάθε χειμερινή περίοδο.
13. Υποστήριξη της τελετής Αγιασμού των δύο (2) νέων ασθενοφόρων του Κέντρου Υγείας από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο.

Δείτε επίσης