Δημοτικό Στάδιο Μολάων

Εργασίες κατασκευής του Στίβου- ταρτάν, των βαλβίδων ρίψεων, των σκαμμάτων άλματος στο Δημοτικό Στάδιο Μολάων

Παράλληλα ο Δήμος προέβη στην ανακατασκευή του χλοοτάπητα του σταδίου, των εγκαταστάσεών του και σε διάφορες προμήθειες εξοπλισμού των αθλητικών χώρων συνολικής δαπάνης από το Δήμο πλέον των 50.000€

  • Προϋπολογισμός:
    624.939,28 €.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής του Στίβου- ταρτάν, των βαλβίδων ρίψεων, των σκαμμάτων άλματος στο Δημοτικό Στάδιο Μολάων μέσω χρηματοδότησης του Δήμου Μονεμβασίας από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του ΥΠΕΣ προϋπολογισμού 624.939,28€.
Παράλληλα ο Δήμος προέβη στην ανακατασκευή του χλοοτάπητα του σταδίου, των εγκαταστάσεών του και σε διάφορες προμήθειες εξοπλισμού των αθλητικών χώρων συνολικής δαπάνης από το Δήμο πλέον των 50.000€.
Ήδη η χρήση του από μεγάλο αριθμό κατοίκων των Μολάων όλων των ηλικιών καταδεικνύει την επιτυχία των έργων και μας γεμίζει ικανοποίηση για την υλοποίησή του. Το έργο αποτελούσε ένα όνειρο πολλών ετών που έγινε πραγματικότητα και είναι ένα από τα ελάχιστα στάδια στη Λακωνία που διαθέτουν τέτοιον εξοπλισμό.
Ένας πανέμορφος δημοτικός χώρος πλήρως ανακαινισμένος και λειτουργικός στη διάθεση των πολιτών καθημερινά.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ Γ. ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

Ο Δήμος Μονεμβασίας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να πληροφορήσει τους δημότες του, ότι υπογράφηκε η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου  Κατασκευή ταρτάν στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Μολάων Δήμου Μονεμβασίας, συνολικού προϋπολογισμού 364.896,20€, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η Δημοτική Αρχή ύστερα από μεθοδευμένες ενέργειες, εκπόνησε  τη μελέτη του έργου και εξασφάλισε τις απαραίτητες εγκρίσεις, έτσι ώστε ο φάκελος να είναι ώριμος και πλήρης για να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ». Στη συνέχεια υπέβαλε αίτηση-πρόταση  στο αναφερόμενο πρόγραμμα και ύστερα από την αξιολόγησή της, ο Υπουργός Εσωτερικών με την αριθ. 43682/2019 απόφασή του, αποφάσισε τη χρηματοδότηση του έργου.

Οι διαδικασίες δημοπράτησης ολοκληρώθηκαν (υπογραφή συμφωνητικού), και η ανάδοχος εταιρία  άμεσα θα ξεκινήσει τις εργασίες κατασκευή του.

Το έργο αφορά την αναβάθμιση λειτουργίας του Δημοτικού Σταδίου Μολάων και αναλυτικά περιλαμβάνει:

-Την κατασκευή της υπόβασης – βάσης και ασφαλτικού τάπητα όπου θα υποδεχθεί τον ελαστικό συνθετικό τάπητα,

-Την κατασκευή εσωτερικής περιμετρικής τάφρου αποστράγγισης,

-Εγκαταστάσεις για την επέκταση του ηλεκτροφωτισμού,

-Την επίστρωση με ελαστικό συνθετικό τάπητα στίβου 400μ και έξι (6) διαδρομών έως τα όρια του φυσικού χλοοτάπητα καλύπτοντας και τα δύο “πέταλα” πίσω από τις εστίες ποδοσφαίρου,

-Την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων για τη δημιουργία αγωνισμάτων στίβου (για ακοντισμό, σφαιροβολία, δισκοβολία, σφυροβολία κ.α).

Το έργο θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Διεθνούς Ένωσης Ομοσπονδιών Κλασικού Αθλητισμού (IAAF).

Με την κατασκευή του ελαστικού συνθετικού τάπητα, αφενός θα αναπτυχθεί  μια επιπλέον κατηγορία αθλημάτων από τα αθλητικά σωματεία του Δήμου Μονεμβασίας και αφετέρου θα δημιουργηθούν συνθήκες σωστής και ασφαλής άθλησης ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες, καθώς και αναψυχής στους κατοίκους των Μολάων και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου που αγαπούν το στίβο.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

Δείτε επίσης