Ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικoύ Ναυτικού με έδρα τη Νεάπολη

Η σχολή Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού (πλοιάρχων) έχει πλέον ιδρυθεί στη Νεάπολη του Δήμου ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.

Δημοσιεύθηκε χθες 2/2/2023 το Προεδρικό Διάταγμα για την ίδρυση, οργάνωση, διοίκηση και λειτουργία της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Λακωνίας και της Σχολής Πλοιάρχων αυτής.

Η σχολή Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού (πλοιάρχων) έχει πλέον ιδρυθεί στη Νεάπολη του Δήμου μας.

Μια μεγάλη ημέρα χαράς για τους απανταχού Βατικιώτες και όλους τους κατοίκους του Δήμου Μονεμβασίας.

Μια τεράστια προσπάθεια ετών έφθασε σε αίσιο τέλος. Το φαινομενικά αδύνατο έγινε δυνατό χάρη στις επίμονες προσπάθειες της δημοτικής αρχής και όλων όσων πίστεψαν και βοήθησαν στην ίδρυσή της.

Προχωρούμε πιστά στις εξαγγελίες μας, με περισσότερη δύναμη και επιμονή, στην υλοποίηση των επόμενων μεγάλων έργων.

“Μια μεγάλη ημέρα χαράς για τους απανταχού Βατικιώτες και όλους τους κατοίκους του Δήμου Μονεμβασίας” γράφει ο Δήμαρχος Ηρακλής ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ.

και συνεχίζει “Μια τεράστια προσπάθεια ετών έφθασε σε αίσιο τέλος. Το φαινομενικά αδύνατο έγινε δυνατό χάρη στις επίμονες προσπάθειες της δημοτικής αρχής και όλων όσων πίστεψαν και βοήθησαν στην ίδρυσή της.

Προχωρούμε πιστά στις εξαγγελίες μας, με περισσότερη δύναμη και επιμονή, στην υλοποίηση των επόμενων μεγάλων έργων.”
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

Την Τρίτη 24 Ιανουάριου 2023, επισκεφθήκαμε για δεύτερη φορά τον Αν.Υπουργό Οικονομικών κο Σκυλακάκη, μαζί τον Βουλευτή Λακωνίας κο Θανάση Δαβάκη, όπου παρουσία μας υπέγραψε την έγκριση του αιτήματος της κατ’ εξαίρεση χρηματοδότησης για τη λειτουργία της Σχολής.

Η χρηματοδότηση αυτή είναι απαραίτητη για την έγκριση του Προεδρικού Διατάγματος για την ίδρυση της Σχολής, το οποίο δεν έχει εγκριθεί ακόμη, κάτι που θεωρούμε ότι θα γίνει το ταχύτερο δυνατόν, αφού έτσι πληρώθηκε και η τελευταία προϋπόθεση.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

Ένα όνειρο όλων των Βατικιωτών βρίσκεται πολύ κοντά στην υλοποίησή του.

Σήμερα 21 Ιανουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, παρών και ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, ο οποίος διαμεσολάβησε για τη συνάντηση.

Αναλύσαμε το αίτημά μας για την ίδρυση της Σχολής ΑΕΝ (Πλοιάρχων) και μετά την επιχειρηματολογία και διευκρινίσεις, ο Πρωθυπουργός συναίνεσε στην έγκρισή του και μάλιστα γραπτώς, κατανοώντας τη σπουδαιότητα και το δίκαιο του αιτήματός μας, καθώς και τα οφέλη για τη ναυτική κοινότητα και για την περιοχή από τη λειτουργία της.

Τον ευχαριστούμε.

Είχε προηγηθεί η κατάθεση πρότασης στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κο Ι. Πλακιωτάκη, αποστολή κλιμακίου στη Νεάπολη όπου  διαπιστώθηκε η καταλληλότητα του κτιρίου του πρώην Γυμνασίου και μετά από τρεις συναντήσεις στο Υπουργείο, μας δόθηκε το πράσινο φως. Προσμένουμε τη νομοθετική ρύθμιση για την ίδρυσή της και τον ευχαριστούμε.

Θέλω να ευχαριστήσω και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κο Π. Νίκα, ο οποίος  δεσμεύθηκε για την ένταξη της προμήθειας του εξοπλισμού διδασκαλίας προϋπολογισμού 1.445.000,00 € και την ένταξή της στο Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το μεγαλύτερο έργο για πολλούς έχει εισέλθει σε τροχιά υλοποίησης, είμαι σίγουρος ότι ολόκληρη η κοινωνία των Βατίκων θα το αγκαλιάσει και θα βοηθήσει στην ομαλή λειτουργία του.

Ο σχεδιασμός για την ανέγερση του νέου κτιρίου του Γυμνασίου και η διάθεση του κτιρίου του πρώην Γυμνασίου για τη στέγαση της σχολής, έπαιξε καταλυτικό ρόλο για τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου.

Για εμένα, τα μέλη της παράταξής μου και όλους όσους συνδράμουν στην πραγματοποίηση του οράματός μας, αποτελεί τη μεγαλύτερη ικανοποίηση.

Δείτε επίσης